Pastirsko pismo i Molitva za Biskupijsku sinodu

Dijeljenjem Pastirskog pisma dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“ i zajedničkim moljenjem Molitve za Sinodu danas, 9. lipnja, na svetkovinu Duhova, Dubrovačke biskupije započinje sinodalni hod prema Biskupijskoj sinodi.

U središte promišljanja mjesne Crkve stavlja se župna zajednica. Tijekom ove i sljedećih dviju pastoralnih godina župnu zajednicu će se promatrati kao: zajednicu krštenika (2019. godina), zajednicu evangelizatora (2020. godina) i mjesto izgradnje zajedništva u ljubavi (2021. godine).

Kroz pripremni period biskupija će se aktivno pripremati za održavanje Biskupijske sinode, čiji će se rad otvoriti 2. veljače 2022. godine, kad će se započeti obilježavati 1050. obljetnicu Feste sv. Vlaha.

U privitku: Pastirsko pismo i Molitva za Sinodu

IKA DONOSI NA SVOJOJ STRANICI PASTIRSKO PISMO OVDJE

Molitva za sinodu
Oče Sveti, izvore dobrote i milosrđa, molimo te, pokaži nam put kojim je naša dubrovačka Crkva pozvana ići u ovom našem vremenu. Nauči nas da tim putem hodimo u zajedništvu, suradnji i suodgovornosti, kako bi naša biskupijska zajednica sve više postajala vidljivim znakom tvoje prisutnosti i ljubavi.
Pomozi nam da budno osluškujemo poticaje tvojega Duha kako bismo, osjetljivi za potrebe svih ljudi, ispravno čitali i razlučivali znakove vremena te bili u svijetu svjedoci radosti i nade.

Vodila nas na ovom našem sinodalnom putu Kristova riječ, Duh Sveti nam bio svjetlo, euharistija snaga. Blažena Djevica Marija, Gospa od Porata i Milosrđa, sveti Vlaho, naš Parac i blažena Marija Propetoga Isusa bili nam zagovornici.
To te molimo po Tvome Sinu i našem Gospodinu Isusu Kristu, koji s tobom Ocem, u jedinstvu Duha Svetoga, živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen