Đelo, neka Ti je navijek pjesma

Đelo, neka Ti je navijek pjesma

    
Đelo Jusić, (26.01.1939. – 31.05.2019.) in memoriam.
Rijetki su kao Ti nosili pjesmu u srcu i duši. Dijelio si je s nama, nesebično, bez pridržaja, bez ljubomore. Ona je dio nas kao što si i Ti bio i takav ćeš zauvijek ostati.
Ti si bio i zora nečega novoga. Po prvi puta je Dubrovniku 1989., nakon gotovo četrdeset pet godina službene šutnje i zabrane, javno izveden Božićni koncert u franjevačkom samostanu Male braće. Zasluge za to pripadaju Tebi, “Dubrovačkom simfonijskom orkestru”, zboru “Libertas” te dječjem zboru “Mali raspjevani Dubrovnik”. Od tada su ovi koncerti nezaobilazni dio božićnoga slavlja u Gradu. Fratri Male braće su ponosni što su prvi probili led i pružili vjernicima i svim ljudima dobre volje istinsku radost Božića.
U ratu su gotovo svakodnevno dolazi k nama. Dijelio s nama tjeskobe i nade, snove o slobodi i mesijansko spasenje. Nezaboravni su bili bezbojni Tvoji nastupi u našoj crkvi. I izvan toga, na Stradunu, kod Marka ili drugdje naši su susreti bili bratski. Poslije su Ti susreti postali sve rjeđi, ali nikada nisu potpuno prestali.
Velika Ti hvala na svemu. Sada pjevaj najljepše pjesme u beskraju Božje ljubavi.
fra Josip Sopta