FRAMA oproštaj 21. 7. 2022

FRAMA oproštaj 21. 7. 2022

Sinoć sam bio posebno sretan i ponosan na vas. Nismo se puno zadnjih godina sretali. Jednom korona, onda studij, pa dugo nije bilo susreta … Pod dojmom sam da sam se sreo sa zrelim, samopotvrđenim mladićima i djevojkama. Svi ste završili visoke škole ili uspješno studirate. Među vama Imamo profesora, liječnika, pedagoga, ekonomista i tko zna što još jer svi nisu mogli doći. Neki su oženjeni i imaju djecu.Ponosan sam što su naši susreti molitve i druženja na vama pokazali snagu.

Od plašljivih i nesigurnih srednjoškolaca postali ste zreli ljudi koji znaju braniti svoje stavove. U duhu tolerancije i franjevačkoga bratstva pokazali smo sličnost i razlike.

Radovali smo se jedni drugima. Susreti i zagrljaji su nas trajno vezali. Ostali ste vjerni Kristu idući stopama sv. Franje. To je bio smisao naših susreta. To je želja svakoga odgojitelje: da stvori odgovorne osobe. Osobe koje će biti korisna i sebi i društvu i Crkvi. Osobe koje se ne boje života i trpljenja. Tek ste na početku puta i tek malčice ste osjetili slast i gorčine života. Sve to primite s povjerenjem idući za Kristom. Širite radost gdje god bili, slijedeći primjer Asiškoga sveca.

Sve vas volim i blagoslivljam fra Josip. Mir i dobro!