ZVONA DELORITE 68/2020.

ZVONA DELORITE 68/2020.
Draga braćo i sestre, poštovani čitatelji!
U ovom broju donosimo kratki pregled događanja na Župi, promjene koje su nastale odlaskom braće franjevaca, odnosno odlaskom jednog te dolaskom drugog župnika.
Tu je i naš hodočasnik. Dug je to put, učinjen za Isusa i na čast njegovoj slavi. Pješačio je umjesto nas i prikazao nas Gospodinu. U svojoj naprtnjači nosio je svoju obitelj, svoj Orebić i Kunu, cijeli Pelješac, cijelu domovinu Hrvatsku! Sve nas je prikazao Bogu! Budimo mu zahvalni i s ljubavlju pročitajmo njegov tekst, popratimo ga našom molitvom za žrtvu koju je prikazao za nas i čije plodove ubiremo. Dogovorom našeg župnika don Alena i brata Dražena lijepo je raspoređeno bogoslužje. Svete mise i sveta ispovijed svima su nam dostupne!
Tu je i Zajednica Karmel Božjeg Milosrđa. Ona se nastanila u našoj Župi i neprestalno moli za nas.
Trudimo se da u Zvonima bude za svakoga po nešto. Nije bilo članka koji nije bio pohvaljen. Često su jedni postajali inspiracija drugima. Možda se potkrala i koja greška…, ljudski je griješiti, ali i praštati. Ništa nije bilo napravljeno u zloj namjeri. Stoga se ispričavamo svima onima koje smo nehotice povrijedili. To nam uistinu nije bila namjera…
ZVONA DELORITE Uskrs 2020. ~ God. XXIV. ~ Broj 68.
župna crkva uznesenja marijinog 1306.
Zvona Delorite
GoDina XXiv. / Br. 684
Događanja je u Župi tijekom 2019. godine bilo puno. No, zbog ograničenog broja stranica ovoga broja Zvona Delorite jedan smo dio vaših tekstova morali izostaviti.
Našim čitateljima, svim ljudima široka srca i dobre volje čuvala vas i branila GOSPA MARIJA NA NEBO UZNESENA GOSPA DELORITA.
Pismo urednice
Dragi prijatelji, poštovani čitatelji!
Vremena se mijenjaju…, no naša obveza i dalje ostaje – pobrinuti se da novi broj Zvona Delorite iziđe. Nažalost, ovaj broj Zvona neće izaći u onakvom obliku, u kakvom ste se naučili da bude – tiskanom; ovo će nam biti prva Zvona u on line obliku. List je bio pripremljen davno prije, no zbog novonastale situacije, tek je sada „pušten u život”. U međuvremenu se mnogo toga u našoj Župi promijenilo pa sve te promjene nisu zabilježene u Zvonima. Ne samo da nisu zabilježene, već su neke i izmijenjene. Stoga vam se, dragi čitatalji, odmah na početku ispričavamo i molimo vas za razumijevanje.
Budite dobri pa i vašim bakama i djedovima koji se možda ne služe tako vješto internetom, pročitajte štogod iz naših Zvona.
Kako vidite, vrijeme nije stalo…, krenulo je dalje. Corona nas nije zaustavila, ali nam je nametnula nova pravila.
Zdravi i veseli nam bili! Uredništvo
I hvala našem župniku, don Alenu kojega u ovim teškim vremenima ni Corona nije spriječila da nam se obrati Božjom riječju i bude nam u svemu podrška!

CIJELI BROJ MOŽETE PREUZETI U PDF-u ovdje