Zbor Condura Croatica u Dubrovniku i Rožatu, 27. V. 2018.

U Rožatu natupaju 27. svibnja 2018. u 8 sati na misi.

Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar pod vodstvom maestra Ive Nižića, nastupit će u gradu Dubrovniku u subotu, 26. svibnja u 19.30h, u Crkvi Male braće. Predstavit će se publici skladbama posvećenim BD Mariji te napjevima hrvatske glagoljaške baštine koje ovaj zbor na poseban način njeguje. Zbor inače aktivno djeluje od 2008. godine obogaćujući svojim nastupima kulturni život svoga grada i županije, a često nastupa i diljem Lijepe naše zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zadra.
Voditelj mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica maestro Ivo Nižić priznati je glazbeni pedagog, skladatelj i dirigent. Za svoj rad dobio je mnoge nagrade, priznanja i pohvale, među kojima valja spomenuti nagrada Ljubo Stipišić Delmata koja mu je dodijeljena na 25. Pasionskoj baštini u Zagrebu za oratorij Zadnja postaja, zatim nagrada Hrvatske udruge zborovođa Zagreb za Životno djelo i nagrada Grada Zadra za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture i umjetnosti. Maestro Nižić osnovao je Akademski zbor Sveučilišta u Zadru i Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar.
2017. nadbiskup Želimir Puljić na svečajnoj Večernji sv. Stošije, uručio mu je nagradu i priznanje za promicanje liturgijske glazbe.
Već 30 godina orguljaš je i zborovođa u crkvi sv. Mihovila u Zadru.

predsjednica zbora
Jelena Rušev Mogilevskij

Više na stranici ovdje.