UŽIVO VIII. utorak pobožnosti sv. Anti, misa i klanjanje, 5. V. 2020.

UŽIVO u 19 sati VIII. utorak pobožnosti sv. Anti, misa i klanjanje, 5. V. 2020.

Prijenos UZIVO ZUPA VELIKE GOSPE Rozat

Objavljuje Župa Velike Gospe Rožat u Utorak, 5. svibnja 2020.

VIII. UTORAK SV. ANTI: EUHARISTIJA

Bože, dobri i milosrdni Oče, zahvaljujemo ti što neprestance obnavljaš i oživljavaš svoju Crkvu po njezinim svecima i sveticama. Oni su savršeno nasljedovali Krista, ostvarili u sebi uskrsnu tajnu tvoga Sina i sada su, u nebeskoj slavi, naši uzori i naši zagovornici. Tvoji sveti očituju koliko su različiti i bogati darovi tvoga Duha ljubavi.

Posebno ti zahvaljujemo što si nam u svetom Anti Padovanskom dao izvanrednog učitelja evanđeoske istine i trajnog posrednika svojih milosti.

Jačaj nas da možemo nasljedovati primjer svetog Ante i svih tvojih svetih kako bismo nakon zemaljskog života zajedno s njima postali dionicima tvoje vječne slave. Amen.

Iz svetog Evanđelja po Ivanu (6,48-51.55-57)

Isus reče: “Ja sam kruh života. Očevi vaši jedoše manu u pustinji i pomriješe. Ovo je onaj kruh što s neba silazi da onaj tko od njega jede ne umre. Ja sam živi kruh koji je sišao s neba. Ako tko jede od ovoga kruha, živjet će zauvijek. Kruh koji ću ja dati jest moje tijelo – za život svijeta.”

“Tijelo je moje pravo jelo i krv je moja pravo piće. Tko jede tijelo moje i pije krv moju, ostaje u meni i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac, i kao što ja živim zbog Oca, tako će i onaj koji mene jede živjeti zbog mene.”

Iz djela svetog Ante

Čvrsto moramo vjerovati i otvoreno priznavati da se Isus zaista dao apostolima, i da Crkva doista posvećuje svaki dan i dijeli vjernicima ono isto tijelo što ga porodi presveta Djevica, što je bilo obješeno na križ, položeno u grob, uskrslo treći dan i uzašlo na nebo.

Na oltaru, pod prilikama kruha i vina, prisutan je sâm Isus u svome ljudskom tijelu, u kojemu se prikazao i još se svakoga dana prikazuje Bogu Ocu.

Onaj tko ga prima, ispunjava se svakim danom dobrom: napasti se gase, žalosti se mijenjaju u radosti, a pobožnost nalazi svoju hranu.

Pomolimo se.

Gospodine Isuse Kriste, koji si nam u euharistiji ostavio spomen svoga uskrsnuća, daj nam milost da tajna tvoga tijela i tvoje krvi ostvari naše otkupljenje i preobrazi naš život u punije zajedništvo s tobom i braćom. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.