TRAGEDIJA U prometnoj nesreći preminuo fra Ivan Kramar

Fra Ivan Kramar

U prometnoj nesreći u Platu u 55. godini života tragično je preminuo Fra Ivan Kramar, predstojnik samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Fra Ivan Kramar rođen je u 1967. godine u selu Maljine, općina Travnik. Studirao je teologiju u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000., kao i pjesničku manifestaciju ‘Pjesnici pod platanom’, a pokrenuo je i list Vrilo. U svjetskoj enciklopediji poezije, kao hrvatski pjesnik rođen u Bosni i Hercegovini, objavljen je 2015. godine. Objavljivao je u više časopisa, a posebno su značajna i njegova djela: Na oltaru ljepote, Zagreb, Kako smo pobijedili gromove, Kratka analiza modernog ateizma, Kameno more, Zagreb Čavli zime, Dom od kože, Dvoglasje za samoću. Kao predstojnik samostana u Pridvoju, fra Ivo Kramar organizirao je veliki broj kulturnih događanja u samostanu, a djelovao je i kao policijski kapelan Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, prometna nesreća u Platu dogodila se u četvrtak u popodnevnim satima. Sudarili su se osobno vozilo kojim je upravljao Kramar te autobus Libertasa. Očevid je u tijeku.

Redakcija DuLista izražava sućut obitelji i svim onima koji su poštovali fra Kramara.

Postovani,
obavještavamo Vas da će ispraćaj pokojnog fra Iva Kramara biti u nedjelju, 9. listopada u 14 sati u Franjevačkom samostanu u Pridvorju. Svetu misu predvodit će o. biskup Roko. Sprovod će biti u ponedjeljak, 10. listopada u 13 sati u Gučoj Gori (Travnik).

Počivao u miru Božjem!

TRAGEDIJA U prometnoj nesreći preminuo fra Ivan Kramar – DuList