Svim župljanima župe Velike Gospe – Rožat

Svim župljanima župe Velike Gospe – Rožat

Dragi naši, obraćamo vas se ovim putem u nadi da ste svi zdravi. Bogu hvala što za sada nema zaraženih u našoj župi. To nam hrabri u ovim teškim vremenima. Izdržat ćemo. Bilo je i prije velikih iskušenja. Najvažnije je da ostanemo odgovorni i međusobno povezani.
Ta veza je mnogostruka. U prvom redu mi vaši svećenici žalimo za zajedništvo u crkvi, na sv. Misi i molitvama. To nam kao i mnogima itekako nedostaje. Nadam se da će sve ovo kratko trajati. Stoga se moramo strpiti i nastaviti u molitvi i zajedništvu živjeti dane izolacije. Shvatimo to ozbiljno.
Ponovit ćemo naputke Stožera za civilnu zaštitu i naših biskupa o vezi zabrane svih okupljanja pa i u crkvama. Bez iznimke se moramo pridržavati svim poduzeti mjera kako bi što bezbolnije dobijemo bitku sa koronavirusom. Do daljnjega nema sv. Misa ni drugih aktivnosti u crkvi ili župnom uredu. U hitno slučaju nam se može obratiti telefonom ili e-mailom. Tu smo uvijek za vas.
Sve vaše već naručene mise bit će izrečene po vašoj nakani.
U slučaju sprovoda mogu nazočiti samo članovi najuže obitelji na samom grobu. Misa zadušnica će se održati kasnije.
Potičemo na obiteljsku molitvu krunice u 21 sat.
Misu možete pratiti na televiziji i radiju HRT1 NEDJELJOM U 10. LAUDATO TV, HKR (Hrvatski katolički radio) ili preko interneta Dubrovačka biskupija i drugi. Neka vam mlađi omoguće.
Šaljite nam e-mail prijedloga, poticaje.
Posebnu pozornost i brigu pokažimo za starije i bolesne. Ne dopustimo da ostanu bez potrebne pomoći. Budimo im uz sav oprez pri ruci za kupovine i ostale potrebe.
Nemojmo malaksati. Gore od bolesti je beznađe i malodušnost. Molimo i radimo. Ispunim ove dane nečim što smo bili zanemarili. Obnovim se u duhu. Čitajmo Bibliju i poticajne knjige.
Molite i za nas svećenike. U Italiji je 26 svećenika umrlo od koronavirusa. Dragi župljani, bit ćete biti stalno u našim molitvama.
Korizma završava Uskrsom, kušnja završava pobjedom.
Neka nas sve zajedno prati Božji blagoslov, zagovor Bl. Djevice Marije i našega sv. Antuna.
Vaši fra Josip i fra Drago
U Rožatu 20.03. 2020.