Nadbiskupi su u poruci iznijeli i sljedeće savjete i poticaje.

Gutembergova Biblija

Nadbiskupi su u poruci iznijeli i sljedeće savjete i poticaje.

1. Neka vaša Biblija – Sveto pismo postane obiteljsko stablo, matica rođenih i krštenih, gdje će biti upisane i sve nove generacije.

2. Neka se u obitelji u određene dane tjedna čita u kontinuitetu dio teksta Novoga zavjeta, a osobito i nedjeljna čitanja subotom.

3. Ovogodišnji kumovi i kume neka svojemu krizmaniku/krizmanici ne samo daruju Sveto pismo, nego neka u pripravi za svoju ulogu pročitaju barem jedno Evanđelje.

4. Ono što nas u nedjeljnom slavlju riječi Božje osobno dirne neka bude misao vodilja dotičnoga tjedna.

5. Koliko nam je poznato, na prijedlog Ministarstva kulture i medija ova je godina proglašena Godinom čitanja, Sveto Pismo – Biblija – knjiga je nad knjigama. Neka bude i naša početnica i čitanka jer je spasonosna hrana za dušu i tijelo.

6. Preporučujemo da suvremenu tehnologiju stavi te u službu riječi Božje da nas ona može pratiti dnevno na različitim mjestima.

7. Uz nedjeljna slavlja treba posvetiti veću pozornost urednosti lekcionara i liturgijskih knjiga, kao i dostojanstvu gesta i pokreta.

8. Osobito je važno u župnim zajednicama osposobljavatia, formirati službu čitača i čitačice, onih koji posuđuju glas i lice riječi Božjoj.

9. Ako u župi nije već oformljena zajednica za dublje upoznavanje riječi Božje, neka se što prije ta mogućnost ponudi vjernicima.

10. Neka nedjeljne homiliją bud vręmęnski odmjerena, a sadržajno prepoznatljiva kao odjek riječi Božje za naš život.