Mjesno bratstvo „Marijina Pohođenja“ Rožat i ostala bratstva u Splitu

Mjesno bratstvo „Marijina Pohođenja“ Rožat

U subotu 25. studenog nazočili smo 17. redovnom područnom kapitulu Franjevačkog svjetovnog reda. Sa našeg Dubrovačkog područja bila su po dva člana iz bratstva Male braće, Lapad, Cavtata i iz našega Rožat. Bile smo sestre  Marija Pavlović i Pave Damjanović..

Kapitul se održao na Trsteniku u Franjevačkom samostanu. Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Stipe Nimac. U propovijedi je iznio temu dijalog s ciljem da u svakom čovjeku vidimo Isusa Krista,te se osvrnuo na život svetog Franje te njegovo poistovjećenje s Kristovim Ranama. U molitvi vjernika, koju je sastavila područna ministra Mila Šuto, uputili smo molitve za sve potrebe naše franjevačke obitelji za bolesne za duhovna zvanja reda za naše preminule. Slijedeći stope svetog Franje. nakon svete mise, imali smo okrjepu uz kavu. Slijedi molitva iz obrednika, pozdrav područne ministre, čitanje zapisnika 3. sjednice područnog vijeća, zatim izvješće o radu područnog bratstva, duhovni nagovor fra Stipe Nimca, blagajničko izvješće, te izvješće povjerenika za informacije. i komunikacije. Dragutina Koštra. zatim plan i program aktivnosti za 2018. godinu. Na kraju Angela Koštro iznosi izvješće kao povjerenica za formaciju. Nakon programa slijedio je ručak i druženje.

Bogu hvala za ovaj susret. domaćin  fra Stipe Nimac  nas je ispratio i zaželio sretan put  te pozdrav našem duhovniku i svim sestrama i braći franjevačkog svjetovnog reda.                              Marija Pavlović

Više fotografija ovdje.