BOŽIĆNI KONCERT Glazbe Komolac

BOŽIĆNI KONCERT
Glazbe Komolac
P r o g r a m
Franjevački samostan u Rožatu
28. prosinca 2018. godine
1. OLIVER ZA SVA VREMENA
(Z.Runjić, A.Radulović, arr. D.Butigan)
2. MINI POTPOURRI
(arr. Damir Butigan)
3. BOŽIĆNI POTPOURRI
U sve vrijeme godišta
Svim na zemlji
Veselje ti navješćujem
(Hrvatske tradicionalne – arr. Damir Butigan)
4. TIHA NOĆ
(F.X.Gruber – arr. Damir Butigan)
– pjeva Doris Pavlović
5. BIJELI BOŽIĆ
(Zdenko Runjić – arr. Damir Butigan)
6. JINGLE BELL ROCK
(J.C.Beal, J.R.Boothe, arr. D.Butigan)
7. FELIZ NAVIDAD
(J.Feliciano, arr. D.Butigan)
8. MERRY CHRISTMAS EVERYONE
(B.Heatle, arr. D.Butigan)Glazba Komolac prošle je godine obilježila 80 godina svog osnutka. Osnovana 1937. godine, djeluje i nastupa do početka Drugog svjetskog rata kada prekida s radom. Glazba ponovno počinje s radom 1977. godine pod vodstvom pok. Nina Puljizevića, a okuplja 40 glazbenika. Radi i nastupa do početka Domovinskog rata 1991. godine, kada po drugi put prestaje s radom. U napadima JNA i srpsko-crnogorskog agresora na Rijeku dubrovačku i tijekom okupacije zapaljene su prostorije KUD-a Komolac, a uništen je i veći dio instrumenata i glazbenog materijala, a život su izgubila dvojica vrijednih članova Glazbe Komolac.
Velikom željom entuzijasta i članova Glazbe, uz pomoć donatora i Grada Dubrovnika, ponovno počinje s radom 1995. godine najprije u ljetnikovcu Sorkočević, a potom nakon djelomične obnove opet u prostorijama Doma kulture.
2007. godine Glazba ostaje bez prostora u bivšem Domu kulture i seli u privatni prostor u neposrednoj blizini gdje djeluje i danas.
2001. godine glazbu preuzima prof. Damir Butigan koji je i sam bio dugogodišnji član Glazbe Komolac i vodi je sve do ljeta 2018. godine kada vodstvo Glazbe preuzima prof. Toni Kursar.
ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU GODINU ŽELI VAM
KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO KOMOLAC

Fotografije ovdje