6. kolovoza 2023.

Župne obavijesti 2023. ROŽAT PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO 06. 08. 2023.

U ovom tjednu slavimo:

Utorak: SV. DOMINIK, blagdan

Srijeda: SV. TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA, blagdan

Četvrtak: SV. LOVRO, đakon i mučenik, blagdan

Petak: SV. KLARA ASIŠKA, djevica

U utorak je sv. Dominik koji se svečano slavi u gradu kod dominikanaca. Svečana misa je u 19 sati. Predvodi je fra Ivan Gavran iz Male braće.

U subotu počinje trodnevnica Velike Gospe i proslava 900. obljetnice od prvog pisanog spomena naše župne crkve Matice. Trodnevnica počinje molitvom krunice u 18:30. Misa je u 19 sati i predvodi je fra Tomislav Šanko, provincijal naše provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru. Poslije mise imamo duhovni program.

U nedjelju su mise u 8 i 19 sati. Večernji program je isti kao u subotu. Kroz ove dane postoji mogućnost za duhovni razgovor sa voditeljem trodnevnice od 16-18 sati u subotu i nedjelju.Pozivamo volontere u župi da se jave za plakate, uređenje crkve i okoliša i posluživanje hrane i pića na Matici i nakon večernje molitve u samostanu. Molimo domaćice da naprave kolače koji bi uz piće dijelili vjernicima i hodočasnicima nakon večernje mise Važna je i napomena da će večernje mise kroz trodnevnicu i za svetkovinu Velike Gospe biti u 19 sati i po mogućnosti u klaustru samostana.

Od tiska imao novi broj Glas Koncila i Župni listić.