13. kolovoza 2023.

Župne obavijesti 2023. ROŽAT

19. NEDJELJA KROZ GODINU 13. 08. 2023.

U ovom tjednu slavimo: Ponedjeljak: Sv. Maksimilijan Marija Kolbe, svećenik i mučenik

Utorak: UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE, svetkovina

Srijeda: Sv. Roko Monpejerski,

Subota: Sv. Ljudevit, biskup

Nalazimo se u trodnevnici svetkovine Velike Gospe i slavimo 900. obljetnicu prvog pisanog spomena naše crkve. Večernje mise su danas, sutra i u utorka u 19 sati.

Trodnevnu duhovnu obnovu predvodi naš provincijal fra Tomislav Šanko. Odazovimo se na krunicu pola sata prije večernje mise i na ovu duhovnu obnovu.

U utorak je svetkovina Velike Gospe. Mise su u samostanskoj crkvi ujutro u 8 i navečer u 19 sati.

Misno slavlje na Matici u 10 sati predvodi mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački.

Večernju hodočasničku misu u 19 sati predvodi provincijal fra Tomislav Šanko. Poslije večernje mise ispred crkve imamo čašćenje za naše hodočasnike i vjernike. Molimo domaćice da pripreme kolače a mlade da budu na raspolaganju za podjelu pića i kolača u klaustru samostana nakon večernje mise.

Raspored trodnevnice i misa imate u našem župnom listiću kojeg možete uzeti poslije mise. Možete uzeti i Glas Koncila, 3 broja.

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu pješače već 63 dana od Osijeka do Dubrovnika. Ovdje stižu za 23. kolovoza. Za njih treba pripremiti smještaj i hranu. Smještaj imaju u prostorima našeg samostana a vi možete pomoći za ručak, večeru i doručak hodočasnicima kojih će biti dvadesetak.