Treći red ili FRANJEVAČKA ZAJEDNICA OFS Rožat

Sastaje se prve srijede u mjesecu sat vremena prije mise.

Mjesno bratstvo „Marijina Pohođenja“ Rožat u Splitu
U subotu 25. studenog nazočili smo 17. redovnom područnom kapitulu Franjevačkog svjetovnog reda. Sa našeg Dubrovačkog područja bila su po dva člana iz bratstva Male braće, Lapad, Cavtata i iz našega Rožat. Bile smo sestre Marija Pavlović i Pave Damjanović..
Kapitul se održao na Trsteniku u Franjevačkom samostanu. Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Stipe Nimac. U propovijedi je iznio temu dijalog s ciljem da u svakom čovjeku vidimo Isusa Krista,te se osvrnuo na život svetog Franje te njegovo poistovjećenje s Kristovim Ranama. U molitvi vjernika, koju je sastavila područna ministra Mila Šuto, uputili smo molitve za sve potrebe naše franjevačke obitelji za bolesne za duhovna zvanja reda za naše preminule. Slijedeći stope svetog Franje. nakon svete mise, imali smo okrjepu uz kavu. Slijedi molitva iz obrednika, pozdrav područne ministre, čitanje zapisnika 3. sjednice područnog vijeća, zatim izvješće o radu područnog bratstva, duhovni nagovor fra Stipe Nimca, blagajničko izvješće, te izvješće povjerenika za informacije. i komunikacije. Dragutina Koštra. zatim plan i program aktivnosti za 2018. godinu. Na kraju Angela Koštro iznosi izvješće kao povjerenica za formaciju. Nakon programa slijedio je ručak i druženje.
Bogu hvala za ovaj susret. domaćin fra Stipe Nimac nas je ispratio i zaželio sretan put te pozdrav našem duhovniku i svim sestrama i braći franjevačkog svjetovnog reda. Marija Pavlović

Više o proslavi sv. Frane i primanje u OFS ovdje.

treći red 2IZBORNI KAPITUL MJESNOG BRATSTVA FSR-a ROŽAt bio je 29. siječnja 2017. u 17 sati. Iz Splita su došli Mila Šuto, područna ministrica i duhovni asistent fra Stipe Nimac te bračni par iz Imotskog Angela i Dragan Kuštro. Izabrana je nova uprava našeg FSR-a Rožat. Novoj upravi bratstva čestitamo.

Više fotografija ovdje.

O bratstvu piše na stranici: www.split.ofs.hr        ovdje

 

SPROVOD NEĐE ŠUBIĆ r. Ćorak, 20. IV. 2016. Danas smo se oprostili od naše članice OFS-a Trećega reda gospođe Neđe Šubić r. Ćorak na groblju u Mokošici. Sprovodni obred vodili su dekan Dubrovačkog dekanata 2 i župnik Mokošice don Ivica Pervan i fra Drago Ljevar, župni vikar župe Rožat i duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda. Mnoštvo mještana cijele Rijeke Dubrovačke: Rožata, Sv. Obitelji, Mokošice i iz Hercegovine ipratili su s pjesmom i molitvom na posljednje počivalište gosp. Neđu. Počivala u Miru Božjemu. Foto album.

TRTEĆI RED 2016. IMG_9267 TREĆI RED I FRA jOZO IMG_9291

Primanje u novicijat i obećanja novih članova na sv. Franu, 4. X. 2015.

ROŽAT SV. FRANJO, 4. X. 2015. Misno slavlje i propovijed predvodio je fra Drago Ljevar, župni vikar. Pjevao je zbor mladih FRAMA ROŽAT. Obred Preminuća sv. Franje poslije Mise predvodio je fra Jozo Sopta, župnik. Primljena su dva člana u novicijat: Anka Gandolfi i Tonka Matić i dva člana u puno zajedništvo OFS (treći red ili Franjevačku zajednicu) Neda Šubić i Žarko Vraničić. Gosp. Marija Pavlović primila je nove članove. Novim članovima čestitamo. Poslije Mise i obreda Preminuća uslijedio je tratamenat za sve nazočne u našoj blagovaonici. Donosima fotografije da vidite kako je to bilo svečano i lijepo.

Foto album: https://web.facebook.com/media/set/?set=a.1021639247888947.1073742049.492980987421445&type=3