Večer posvećena fra Bonifaciju Peroviću

Večer posvećena fra Bonifaciju Peroviću

Predstavljanje drugog izdanja Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću održat će se večaras s početkom u 20 sati u crkvi sv. Frane.

Zašto drugo izdanje koje nije uobičajeno za Zbornike? Još prije 25 godina Društvo Zadarskih Arbanasa organiziralo je znanstveni skup o svom znamenitom zemljaku fra Bonifaciju Peroviću. Stjecajem okolnosti Zbornik s tog skupa izašao je kao podlistak franjevačkog časopisa u malom broju primjeraka tako da nije dospio do svih onih osoba i institucija koje bi ga trebale imati.

63c98d61c1fc4776b8ef05c8728a303c.jpg?v=2Zahvaljujući nećacima fra Bonifacija, Krsti i Tomislavu Peroviću, koji su nakladnici i sponzori Zbornika, pred vama je drugo prošireno i obogaćeno izdanje Zbornika. U njemu je pored svih radova iz prvog izdanja i autobiografija fra Bonifacija Perovića.

Rođaci Tomislav Perović i Bernard Kotlar godinama surađuju na objavljivanju i očuvanju arbanaške tradicije u Zadru.

Tako su spletom okolnosti došli do originalne i izuzetno zanimljive knjižice fra Bonifacija o komunizmu napisane 1938. godine u kojoj on na jasan, plastičan i još uvijek aktualan način predstavio tu pogibeljnu ideologiju, odlučili su da bi bilo veoma korisno napraviti pretisak i te knjižice.

Stoga, pored predstavljanja drugog proširenog izdanja Zbornika, na promociji bit će predstavljena i knjižica Komunizam, autora fra Bonifacija Perovića. Nadamo se da ćete kad pročitate knjižicu shvatiti zašto je to napravljeno.

Više ovdje.

19. lis 2022. Ovaj događaj privukao je veliki interes javnosti jer je fra Bonifacije Perović bio jedan od najumnijih hrvatskih katoličkih mislilaca i publicista, a mnoge njegove ideje i dalje su aktualne.

Večer posvećena fra Bonifaciju Peroviću