9. travnja 2023.

Župne obavijesti 2023. ROŽAT

USKRS 09. 04. 2023.Danas je svetkovina Uskrsa.

Sutra, na dan po Uskrsu, 10. travnja slavimo državni i crkveni blagdan. U crkvi imamo večernju misu u 19 sati a župni ured neće raditi. Svima vama mi franjevci naše župe iz Rožata želimo Sretan i blagoslovljen Uskrs.

U utorak je 5. od 13 utoraka pobožnosti na čast sv. Ante Padovanskog. Pobožnost će biti 15 minuta prije večernje mise. Poslije mise imamo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U četvrtak pozivamo naše framaše na jednodnevno druženje koje započinje u 11 sati i završava večernjom misom u 19 sati.

Iduće nedjelje slavimo mali Uskrs i Nedjelju Božanskog Milosrđa. Mise u našoj crkvi su u 8, 11 i 19 sati. Mise su u Knežici u 9:30 i u Dračevu selu u 17 sati.

Ovih dana smo uredili novi prostor za župni ured koji je do sada bio na ulazu u klaustru s desne strane. Novi prostor za ured je u prizemlju pored stepenica koje vode u vjeronaučnu dvoranu. Ured je opremljen klimom, novim ormarima koji sadrže arhivu župe staru preko 200 godina, boljim kopirnim strojem za izdavanje nedjeljnog župnog listića, računalnom opremom i novim telefonskim brojem. Obnovljen je pod, zidovi i prozor. Ovom prilikom se zahvaljujemo našim vjernicima koji su pomogli u radovima i uređenju prostora.

Od tiska imamo novi broj Glas Koncila, MAK – Mali Koncil za djecu i Župni listić.