27. kolovoza 2023.

Župne obavijesti 2023. Župa Rožat

21. NEDJELJA KROZ GODINU 27. 08. 2023.U ovom tjednu slavimo: Ponedjeljak: Sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj

Utorak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

Od 1. rujna imamo novi raspored misa. Večernje mise kroz tjedan i nedjeljom su u 19 sati.

U nedjelju su mise u 8, 11 i 19 sati. Misa na Matici je u 9:30 sati.

Vrijeme rada župnog ureda od petka je od 17-18:30 sati.

Proslava Male Gospe svečano se slavi u svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinu polju. Raspored devetnice ima na plakatu oglasne ploče.

Prošle srijede i četvrtka primili smo u goste oko 40 hodočasnika Marijanskog zavjeta za domovinu. Ovdje su imali smještaj i hranu. Zahvaljujemo našim župljanima koji su nam pomogli oko pripreme obroka i uređenje prostora za smještaj.

Od tiska imamo novi broj Glas Koncila i župni listić.

Župne obavijesti 2023. ROŽAT 20. NEDJELJA KROZ GODINU 20. 08. 2023.U ovom tjednu slavimo: Ponedjeljak: Sv. Pio X., papaUtorak: Blažena Djevica Marija KraljicaSrijeda: Sv. Ruža Limska, djevicaČetvrtak: SV. BARTOL, apostolPetak: Sv. Ljudevit IX, kralj, zaštitnik OFSU župi smo proslavili 900. obljetnicu prvog pisanog spomena naše crkve Velike Gospe. Prigodnu trodnevnicu je vodio naš provincijal fra Tomislav Šanko, a mise na samu svetkovinu biskup mons. Roko Glasnović i večernju misu provincijal fra Tomislav Šanko. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim vjernicima koji su sudjelovali u trodnevnici i misama na samu svetkovinu. Zahvaljujemo volonterima koji su čistili okoliš oko samostana, uređivali samostanski prostor, brinuli se za cvijeće i razglas. Hvala domaćicama koje su spremile kolače i onima koji su posluživali piće i kolače nakon večernje mise i prigodnu večeru za svećenike u samostanu. Hvala našim župnim suradnicima koji su prisutni u župnim vijećima, župnom zboru, čitačima, ministrantima, gestoldima i njihovim bratstvima, skupljačima milostinje. Posebno hvala bratstvu naše Velike Gospe koji su sve pripremili na Matici.U srijedu nam dolaze hodočasnici 9. Marijanskog zavjeta za Domovinu. Ovdje će imati ručak, večeru, smještaj i doručak. Molimo vjernike da se uključe u pomoć oko organizacije obroka. Oni će u četvrtak ujutro imati misu u 7 sati i nakon mise poći na Srđ. Očekujemo oko 40 hodočasnika.Od tiska imamo novi broj Glas Koncila i župni listić.