17. prosinca 2023.

Župne obavijesti 2023. Župa Rožat

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA 17. 12. 2023.

U ovom tjednu nema posebnih slavlja. Od danas ulazimo u drugi dio Došašća koji nas priprema na svetkovinu Božića.

Danas u Crkvi slavimo Nedjelju Caritasa. Sva prikupljena milostinja ide za potrebe Caritasa naše biskupije. Pozivamo vjernike na prigodno predavanje „Zaboravljene sitnice iz prošlosti Rijeke dubrovačke“ koje će danas u 19 sati u našoj crkvi održati povjesničar umjetnosti Ivan Viđen. Uz predavanje u klaustru samostana imamo prigodnu izložbu i u velikoj blagovaonici našeg samostana domaće starinske slastice.

Kroz Došašće imamo mise zornice u 6 sati i večernje mise u 18 sati. Zornice slavimo molitvom jutarnje iz časoslova, kratkom propovijedi i prigodnim pjesmama. Pozivamo mlade i djecu na mise zornice.

Molimo sve krizmanike i pripravnike da u ponedjeljak i četvrtak dođu na redovite susrete i svetu ispovijed prije Božića.

U četvrtak imamo predbožićnu ispovijed u župi s početkom u 17 sati. Na raspolaganju će biti više svećenika. Istog dana imamo i predbožićni koncert u 19:30 sati kojeg će održati Dubrovački komorni zbor.

Za elektrifikaciju crkvenih zvona kroz ovaj tjedan smo dobili 250,00 eura. Popravak zvona iznosi 20.000 eura. Potičemo vjernike na pomoć.

Iduće nedjelje mise su u našoj crkvi u 8 i 11 sati. U Komolcu je misa u 9:30 sati.

U nedjelju je Badnji dan. U 21 sati imamo malu polnoćku i u 24 sata svečanu polnoćku. Post pred Božić je u subotu.

Mise na svetkovinu Božića slavimo u 9:30 u Knežici i Komolcu, u 11 sati u Šumetu i Rožatu, u 16 sati u Dračevu selu i u 18 sati u samostanu.